niedziela, 25 marca 2012

Czekoladowe, niezbyt słodkie muffinki nadziane nutellą

2 szklanki maki (-3 łyżki)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
3 łyżki gorzkiego kakao
3/4 szklanki brązowego cukru
1/2 kostki roztopionego masła
2 jajka
1 1/3 szklanka maślanki
1 szklanka nutelli

Rozgrzać piekarnik do 200C.
Suche składniki wymieszać.
Mokre składniki wymieszać.
Lekko wymieszać, tylko do połączenia się obu mas.
Nałożyć 1 płaską łyżkę masy do foremek mufiinowych, dodać łyżkę nutelli i przykryć pozostałą masa. Piec około 15-20 minut, wyjąć z foremek jeszcze gorące i wystudzić na drucianej siateczce.
 
Moje ulubione :) Przepis z netu, jak zawsze zmodyfikowany ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz