Ciasteczka miodowo – piernikowe
·
250 g maki
pszennej
·
2 łyżeczki sody
·
2 łyżeczki
przyprawy do pierników
·
60 g cukru
· 125 g masła
·
125 g jasnego
miodu
Nagrzewamy
piekarnik 200°C.
Wszystkie
składniki wkładamy do TM i włączamy na 10 sek/ obr. 4. Kiedy utworzy się kula
ciasta, toczymy małe kulki (mniejsze, niż orzech włoski) i układamy na papierze
do pieczenia w dość dużych odległościach (ok. 20 ciasteczek na blaszkę)
Pieczemy
8-10 minut. Przełożyć na ażurową podstawkę do wystudzenia.
Ciasteczka miodowo – owsiane
·
60 g maki
pszennej
·
1 łyżeczka sody
·
60 g cukru
·
185 g płatków
owsianych
·
90 g masła
·
90 g miodu
jasnego
Nagrzewamy piekarnik 180°C.
Wszystkie składniki wkładamy
do TM i włączamy na 10 sek/ obr. 4. Kiedy utworzy się kula ciasta, toczymy małe
kulki (mniejsze, niż orzech włoski) i układamy na papierze do pieczenia w dość
dużych odległościach (ok. 20 ciasteczek na blaszkę)
cdn
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz